АКТИВНОСТИ

Вклучи се за здрава животна средина: Паркиралиште за велосипеди во паркот „Јане Сандански“

with No Comments

На 10.08.2017 година, под мотото „Вклучи се за здрава животна средина!“ во паркот „Јане Сандански“, Центар за климатски промени во соработка со Општина Аеродром, одржаа промоција на поставениот вело-остров. Целта е да се поттикне и олесни возењето велосипед, а со … Read More

Успешно спроведена акција – „Еколошки автобус“

with No Comments

На 14.09.2017 година, под мотото „Вклучи се за здрава животна средина“, Центар за климатски промени заедно со Општина Ресен успешно ја реализираа заедничката акција „Еколошки автобус“. Учениците од еколошката секција од ОУ „Гоце Делчев“ од Општина Ресен заедно со претставниците … Read More

Одржана акција во ООУ„Св.Климент Охридски“ Македонски Брод. под мотото ВКЛУЧИ СЕ! За здрава животна средина

with No Comments

На 19.09.2017 година, Центар за климатски промени, во соработка со Општина Македонски Брод, под мотото ВКЛУЧИ СЕ! За здрава животна средина, одржаа заедничка акција во ООУ„Св.Климент Охридски“ Македонски Брод. Целта на акцијата беше подигнување на свеста кај најмладите за негативните … Read More

Одржана акција за безбедност во сообраќајот во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош“

with No Comments

Во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош“ се одржа акција за безбедност во сообраќајот на локација пред ТЦ Скопје Сити Мол. Учениците од 4 – то одделение од ОУ Јан Амос Коменски од Општина Карпош … Read More

Успешно реализирана Вело дружбата во Општина Карпош

with No Comments

Во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина на Општина Карпош“ успешно ја спроведовме Вело дружбата и ги промовиравме новите 60 паркинг места за велосипеди во Општина Карпош. Голема благодарност до Градоначалникот на Општина Карпош г-дин Стефан Богоев кој … Read More

Вклучи се, за здрава животна средина

with No Comments

На 21.11.2017 година, Центар за климатски промени – Гевгелија (ЦКП) во соработка со Општина Струмица и Федерација на планински спортови на Македонија, ja маркирaше планинарската патека која почнува од црквата „Св. Кирил и Методиј“ и води до манастирот „Св. Илија“. … Read More

EU
EU za tebe
MSMCS
BSCDN

Содржината на оваа веб страна е единствена одговорност на Неформалната мрежа „Вклучи се, за здрава животна средина!“ и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразува гледиштата на програмата „Одржливо граѓанско општество: државно финансирање на граѓански организации“ која ја спроведува Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Балканската мрежа за развој на граѓанското општество (БЦСДН) и Центарот за информирање, соработка и развој на граѓанските организации од Словенија (ЦНВОС), ниту гледиштата на Европската Унија. Оваа веб страна е подготвена со поддршка од Европската Унија.